Ik heb een aantal weken geleden een investering gedaan in een nieuwe camera en wat ben ik daar trots op! Hoog tijd om jou wakker te schudden over waarin jij kan investeren als horeca ondernemer.
Investeer in een hospitalityfotograaf
Als horeca ondernemer ben je altijd in de running. Wil jij meer tijd, rust en plezier? Investeer dan in een hospitalityfotograaf. Ik zie investeringen doen als groei, het dwingt je om je gedrag aan te passen naar een hoger niveau. Het ‘stretcht’ dus eigenlijk je comfortzone. Met investeringen word je efficiënter, meer ontspannen etc.
Dit geldt ook voor jou als horeca ondernemer. Door investeringen te doen heb jij bijvoorbeeld tijd over om je personeel op te leiden, kun je door jouw verbeterde boekingssysteem jouw gasten sneller inchecken of heb je tijd om jouw interieur te veranderen. Je hebt meer tijd om jouw onderneming op allerlei verschillende manieren kwalitatief te verbeteren. En dat is heel kostbaar, want tijd krijg je nooit meer terug als het eenmaal voorbij is.
Door te investeren in een hospitalityfotograaf heb je altijd kwalitatieve foto’s met de juiste sfeerbeleving die óók nog eens structureel online komen. Het hele pakket om je huidige en nieuwe gasten te bereiken. Wat voor jou zo min mogelijk verspilde energie en tijd oplevert, want jij kan je dus op andere taken gaan richten. Heerlijk toch!?
Wil jij graag zelf aan de slag om jouw online bereikbaarheid te vergroten?
Hierbij drie tips om gemakkelijker online zichtbaar én bereikbaar te zijn:
1. Plantraining
Wat ik vaak van horeca ondernemers terugkrijg is: ‘Ik heb het zo druk!’ Ik ben van mening dat ‘druk zijn’ betekent dat je jouw week vult met taken die onnodig veel tijd vragen en niet het allerbelangrijkste zijn voor jou en jouw onderneming. Waar het aan ontbreekt is prioriteiten stellen en planning.
Dat kan bij mij ook nog een stukje beter en daarom heb ik de plantraining aangeschaft van Structuurjunkie (van Cynthia Schulz). Deze training volg ik op mijn eigen tempo, omdat ik meer rust, overzicht en inzicht wil hebben in mijn werkzaamheden. En daardoor kan ik ook veel structureler updates delen op social media. Je kunt deze plantraining aanschaffen door hier te klikken. Als jij via deze link het product aanschaft krijg ik daar een vergoeding voor.
2. Investeer in een social media maatje.
Een maatje gaat jou helpen om afspraken na te komen. Het gezegde ‘samen sta je sterk’ geldt hierbij ook. Je kunt elkaar versterken met onder andere ideeën, afspraken en de taakverdeling. Dit kan iemand zijn vanuit je familie/vriendenkring maar ik raad aan om een medewerker/collega in te schakelen. Jullie weten namelijk wat er dagelijks speelt en wie de ideale doelgroep is.
3. Zet het meest waardevolle in wat je bezit: jouw gasten.
Niks is sterker dan de ervaringen van jouw gasten dus gebruik deze dan ook zeker op jouw online kanalen. Vermeld jouw social media kanalen op verschillende manieren, zoals op je menukaart en website. Benoem dat het gewaardeerd wordt als beeldmateriaal gedeeld wordt (met jouw onderneming erin vermeld natuurlijk). Ook kun je foto’s maken en delen van gasten. Dit kan binnen een paar seconden terwijl je met je gasten een praatje maakt. Heerlijk efficiënt dus 🙂 Plan vaste momenten op de dag in om jouw gemaakte foto’s en vermeldingen van gasten te bekijken én delen, hierbij kun je weer heel handig gebruik maken van tip 1.
Doe wat je leuk vindt.
Ik ben van mening dat ieder zijn kwaliteiten en voorkeuren heeft en dat deze het best tot hun recht komen als je doet wat je leuk vindt. Dit kun je het beste realiseren door taken uit te besteden. Kijk eens kritisch naar alle taken die jij op je bordje neemt en vraag jezelf af: is dit wat ik leuk vind om te doen?
Vind je fotografie en social media leuk om te doen? Top, dan zit je helemaal goed! Vind je het vermoeiend, stom of misschien wel geneuzel of saai? Of kost het je voor je gevoel alleen maar verloren tijd? Dan adviseer ik je om dit uit te besteden aan mensen die dit wel leuk vinden om te doen. Zoals ik!
Je werk hoeft niet uit taken te bestaan die je niet leuk vindt om te doen. Je werk hoort niet een ‘moeten’ te zijn, het hoort leuk te zijn.
Dus: bestaat jouw werk uit alleen maar leuke taken?
Liefs,
Esmée.