gastbeleving horeca technologische oplossingen

Optimale gastbeleving bij jouw horecazaak | 3 technologische oplossingen die jouw gastvrijheid absoluut naar een next level tilt

Technologische oplossingen in de horeca: onderdeel van de gastvrijheid en gastbeleving.

Een kijkje op de blogs van Fix your fotos leert je al snel hoe belangrijk goede foto’s zijn voor een horecazaak maar vandaag zoomen we in samenwerking met de horeca tech experts van Mr. Winston in op het belang van technologie in de horeca.

Het team van Horeca Kassasysteem Mr. Winston heeft jarenlange ervaring met het helpen van horecaondernemers om hun optimale gastbeleving te creëren met behulp van technologische oplossingen. Zij leggen je in deze blog graag uit welke technologische oplossingen er voor jouw horecazaak mogelijk zijn. Lees je snel verder?

De basics.

Tegenwoordig heeft iedere horecaondernemer te maken met technologie in zijn of haar zaak. Je ontkomt er simpelweg niet aan. Denk aan je POS, een reserveringswidget op je website of je boekhouding. Bij al deze technologische oplossingen en middelen is het belangrijk dat de basics kloppen. Dat betekent dat de horecamedewerkers er makkelijk mee moeten kunnen werken en ze moeten de ‘journey’ van je gast soepel laten verlopen.

Wat daarbij ook erg belangrijk is: al je systemen moeten soepel samenwerken. Als je als gast een reservering doet dan wil je natuurlijk wel dat deze direct in je kassa komt te staan. En voor jou als horecaondernemer is het natuurlijk wel zo handig dat je omzet meteen in je boekhouding terecht komt. Deze technologische oplossingen zorgen dus voor snelle en efficiënte resultaten, voor de gast en voor jou als horeca eigenaar. Win-win!

Vernieuwende technologie voor een betere gastbeleving

Naast de basics zijn er een aantal vernieuwende technologieën die de laatste jaren hun intrede hebben gedaan in de horeca. Gedurende de Covid-periode heeft de inzet van self-order systemen (systemen om vanuit huis of vanaf je tafel met een QR code te bestellen) een vlucht genomen.

Daarnaast zien we in de keukens van de horecazaken steeds meer keukenschermen terug, zodat de samenwerking tussen de bediening, bar en keuken beter verloopt. Plus de nieuwste innovatie die we steeds meer zien binnen de horeca is de inzet van loyalty modules: laat je gasten punten/korting verdienen om ze weer terug te lokken naar je zaak. Zo blijven ze bij je zaak betrokken en vergroot je de kans dat ze met veel enthousiasme weer terugkomen voor een fijne en nieuwe horeca ervaring.

Tot slot een blik op de toekomst: wat te verwachten in horecaland?

Wij verwachten dat – mede door AI toepassingen – de horeca steeds meer naar gepersonaliseerde gastervaringen toe gaat. Denk bijvoorbeeld aan suggesties voor nieuwe restaurants op basis van de favorieten van je gasten, suggesties voor wijnen op basis van eerder gemaakte keuzes en een voorstel voor een gepersonaliseerd driegangenmenu.

Horeca wordt meer en meer een luxe-uitgave. Het verwachtingspatroon van de gast wordt dus ook steeds hoger. Mensen willen een unieke ervaring die het napraten waard is. Uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat mensen bereid zijn om data te delen als dit resulteert in gepersonaliseerde aanbevelingen. Denk hierbij aan het delen van favoriete gerechten, restaurants en smaakprofielen.

Conclusie. 

Je kunt wel stellen dat technologie in de horeca tegenwoordig niet meer weg te denken is. Van je kassa tot keukenschermen en van reserveringen tot puntensystemen. In de toekomst zal tech alleen nog maar belangrijker gaan worden in de horeca. Dus ben jij een horeca ondernemer? Neem de tijd om stil te staan bij je huidige technologische processen en denk na over hoe tech jou verder zou kunnen helpen om jouw gasten nóg beter te kunnen helpen.

Ben je door deze blog geïnteresseerd geraakt in het horeca kassasysteem van Mr. Winston? Klik hier om de Mr. Winston website te bezoeken.

Scroll naar boven