Mijn allereerste blog

Oh jongens, wat spannend.. mijn allereerste blog!

Ik neem je in deze blog heel kort mee in de start van mijn bedrijf en waarom ik er voor gekozen heb om te gaan starten met bloggen. Toen ik zo’n zes maanden geleden ‘officieel’ startte (lees: kvk inschrijving) heb ik er bewust voor gekozen om mij vooral te focussen op het fotograferen. ‘Die website komt later wel’ was mijn insteek. Nou, die insteek was een fijne eerste stap die mij al in aanraking heeft gebracht met heel veel inspirerende, hardwerkende en creatieve horeca ondernemers. Preciés wat ik wilde. MAAR… stiekem werd de behoefte om mijn website te bouwen steeds groter. Zo gezegd zo gedaan en een aantal maanden later, begin januari 2022, was mijn website online.

Toch begon er nog iets in mij te kriebelen..

Ondanks dat mijn website online ging merkte ik door de maanden heen dat ik het miste om op een laagdrempelige manier meer over mijzelf en het horeca vak te vertellen. Dat doe ik al regelmatig via Instagram (check vooral even hier mijn account, vind ik leuk!) en ik merkte dat dit elke keer weer naar meer smaakte. Ik voelde dat ik niet genoeg ruimte had om mijn verhaal, ervaringen en kennis te delen als fotograaf binnen de horecabranche. En het grappige is dat ik vanzelf mijn antwoord kreeg, want ik las op veel verschillende bronnen (zonder daarnaar te zoeken) dat bloggen heel goed kan helpen om je verhaal te vertellen en je zo meer mensen kunt bereiken.

Dus dat zette mij aan het denken en het idee van bloggen vond ik steeds leuker en interessanter worden. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat ik goed te benaderen ben, want dat ben ik. Ik ben open en transparant, ik houd ervan om ‘out of the box’ te denken en ik wil dan ook heel graag met nog meer ondernemers binnen de horeca branche in contact komen. Ik geloof er heel sterk in dat iedereen zijn of haar kwaliteiten heeft en dat die kwaliteiten elkaar kunnen versterken. En om dat te kunnen realiseren moet je elkaar wel kunnen vinden natuurlijk, anders blijft elke kwaliteit en vaardigheid bij de persoon zelf. Ontzettend zonde natuurlijk. Oké, ik dwaal een beetje af. Terug naar het bloggen. Hoe meer ik over het bloggen nadacht hoe enthousiaster ik werd. Daarom heb ik afgelopen week de knoop doorgehakt. De kogel is door de kerk: Ik ga bloggen!

Als je mijn verhaal tot hier gelezen hebt dan ben ik je ontzettend dankbaar. Elke eerste stap is spannend, ook voor mij. Ik besluit daarom dan nu ook om mijn eerste blog af te ronden, genoeg gekletst voor vandaag. 🙂

Ik kan niet wachten om je met mijn blogs mee te nemen in onder andere mijn samenwerkingen, leermomenten, tips en nog zoveel meer. Zin in!

Voor nu wens ik je een heel fijn weekend en tot snel!

Liefs,
Esmée

Scroll naar boven